Ilość przepisów: 0
Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)Fit tarta brokułowo-szpinakowaPolecam tartę w wersji fit - jest bez spodu i zawiera tylko odrobinę mąki. Na zimno i na ciepło tak samo pyszna:-) Również jako przekąska imprezowa.Lawasz z zielonymi warzywami sezonowymiLawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Można w niego zawinąć niemalże wszystko - dzisiaj upakowałam w nim zielone warzywa sezowowe a ser ładnie to wszystko połączył:-)Sałatka z fasolki szparagowej i pomidoraSałatka sezonowa z żółtej fasoli bardzo aromatyczna, lekka i pasuje do wielu dań np. do sezonowego grilla:-) Jajko w koszulce na kanapce ze szparagami, smażone pomidorkiKolejny pomysł na połączenie jajka w koszulce w pysznym posiłku. Ja zazwyczaj jadam jajka na śniadanie, bo to porządna porcja dobrego białka i trzyma mnie do południa. Ale możecie posiłek z jajkiem poszetowym zjeść na kolację:-)Sałatka z młodymi ziemniakami, chorizo i bobemTaką sałatkę można jeść i na ciepło i na zimno. Tylko 5 składników a danie jest sycące, bardzo smaczne, dobrze zbilansowane i dietetyczne. Komosa ryżowa (quinoa) z kurczakiem i szparagamiKomosa ryżowa to bogate źródło witamin E, D oraz z grupy B i minerałów takich jak: cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo. Charakteryzuje się również wysoką zawartością przeciwutleniaczy, które neutralizują rozwój wolnych rodników, nie zawiera glutenu i ma niski indeks glikemiczny. Podsumowując: warto włączyć do diety. Lawasz z grillowanymi warzywami, kurczakiem i majonezem kolendrowymLawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Zawinęłam w niego warzywa, kurczaka (białko być musi;-) i majonez kolendrowy - całość zapiekłam w elektrycznym opiekaczu i wyszło wyśmienicie:-) Kotleciki brokułowe z makaronem ryżowym i boczniakamiKotleciki brokułowe są tak pyszne, że można jeść bez niczego. 1 szt to tylko 120 kcal (białko 6,1, węglowodany 9 g i tłuszcze 6,4 g) a więc niewiele. Ale ja poszłam za ciosem i wkomponowałam je w pełne danie obiadowe z nutką dalekowschodnią, którą daje nam olej sezamowy i makaron ryżowy. Całość bardzo smaczna:-)
(Visited 507 270 times, 3 438 visits today)