Ilość przepisów: 0
Gofry z cukinii, sos ze smażonych pomidorów, czarnuszkaGofry niekoniecznie muszą być na słodko. Placki warzywne zrobione w gofrownicy to w końcu też gofry:-) Te z cukini robi sie bardzo szybko a wersja z sosem domowej roboty z pieczonych pomidorów - mmmmm:-) bajka!Spaghetti z szynką serrano, porem i groszkiem cukrowymZapiekanka z kurkami i serem provolonePóki są świeże kurki trzeba korzystać. Np. taka szybka lunchowa zapiekanka z provolne;-)Jajka poszetowe, kurki, pieczarki, pomidorki i por w sezamiePodrzucam pomysł na kolejne pyszne śniadania (albo kolację) z wykorzystaniem jajka poszetowego. To bodajże najzdrowsza forma jajka więc warto nauczyć się je robić. Obejrzyjcie mój filmik, potrenujcie i dajcie znać w komentarzach jak wyszło:-)Krem z pieczonej dyni zwyczajnej, chipsy z boczku, grzanki z czosnkiemJak już upieczecie dynię (obojętnie jaki gatunek), możecie ją z powodzeniem mrozić. Ja zamykam w woreczki i wyjmuję porcjami kiedy mam ochotę na zupę, sernik dyniowy, ciasto itd.Pizza z patelni z owocami morzaPizza to proste danie niezamożnych Włochów - taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności - zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd... Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))Udon z tofu, shimeji i jajkiemMakaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.Migdałowe ciasto z tofu, ze śliwkami, wysokobiałkowePrzepis wymyślony na prędce, bo zalegało tofu (kupione przez pomyłkę, bo nie lubię takiego bezsmakowego) i śliwki (nie przepadam za owocami ale kupuję z rozsądku, w nadziei, że zacznę jeść... Efekt taki, że leżą i leżą, aż muszę coś wymyślić żeby się nie zmarnowały;-) No to wymyśliłam deser fit, deser pyszny i do tego wysokobiałkowy:-) idealnie!Proteinowa zupa z kurczakiem, chorizo i kapustą pekińskąTaka zupa to porządny, pełnowartościowy posiłek. Porcja białka - imponująca! Czas wykonania - 15 minut max! Rozgrzewa, syci i jak smakuje!!! 🙂
(Visited 507 637 times, 3 289 visits today)