Ilość przepisów: 0
Kopytka z boczkiem, groszkiem i parmezanemKopytka to takie polskie gnocchi dlatego świetnie smakują nie tylko z boczkiem ale też z parmezanem. Polecam w rozsądnych ilościach:-)Wytrawne gofry śniadaniowe z jajkiem poszetowym, łososiem i awokadoJajko poszetowe, łosoś, awokado - taka kombinacja nie raz gościła na moim śniadaniowym talerzu. Dzisiaj mala odmiana - gofry zamiast pieczywa.Ramen z dorszem i krewetkamiBulion z algami morskimi, kawał dorsza i krewetki, do tego makaron ryżowy... Bardzo sycąca, rozgrzewająca zupa, idealna na jesienne i zimowe wieczory. Pulpeciki z indyka w sosie z mleka kokosowego i masła z nerkowców, makaron ryżowy, brokułFajne danie z orientalnym twistem. Mięso indyka zrobione w pulpeciki z przyprawami kuchni bliskiego wschodu, do tego przepyszny sos z mleka kokosowego i masła z nerkowców - bardzo pyszne sycące danie. Pasuje do tego makaron ryżowy albo ryż. Polecam zrobić od razu więcej, bo to pyszne:-)Warzywa duszone, pieczarki w sosie sojowym i jajka sadzoneWarzywa krótko duszone to jeden z moich ulubionych posiłków w okresie jesienno-zimowym. Do tego można kombinować z dodatkami. Np. jajka sadzone i pieczarki z patelni w sosie sojowym - pychota:-)Gofry gryczane z twarożkiem i szpinakiemGofry wytrawne to moje ulubione. Gofry śniadaniowe zamiast kanapek to bardzo dobry pomysł dla tych, którzy lubią kombinować w kuchni i potrzebują odmiany. Jajka sadzone na warzywach z przyprawą gruzińskąKolejny pomysł na jajka sadzone a la "szakszuka" - tym razem podkręciłam mieszanką ziół gruzińskich "chmeli suneli" - jak nie znacie, to polecam, bo to coś zupełnie wyjątkowego (można kupić w necie).Jajecznica na boczku ze szczypiorkiem, pieczywo proteinoweDla mnie, śniadanie z jajem to najlepsze śniadanie. Taka jajecznica na boczku.... mmmmniam:-) Bo na diecie redukcyjnej też można sobie czasem pozwolić na takie śniadanko. Oczywiście wszystko w ramach założonego limitu kalorycznego.Spring rolls z krewetkamiDla smakoszy mam fajną przekąskę - "sajgonki" vel "spring rolls" czyli zawijaski z papieru ryżowego z krewetkami. Nie wymagają smażenia, nie upakowałam do środka ryżu ani makaronu (chociaż w takiej wersji są przepyszne), zawierają dużo białka i są wciągające:-) Można jeść i jeść, spróbujcie je zrobić i oceńcie sami.
(Visited 473 918 times, 649 visits today)