Ilość przepisów: 0
Ryż basmati z dorszem, okoniem nilowym, awokado i groszkiemPyszne połączenie ryby z ryżem i awokado - moje odkrycie! Ryż najwyższej jakości, świeże ryby i zdrowe tłuszcze. Danie wyjątkowo udane. Kanapka na ciepło ze szpinakiem, tofu i paprykąMoja śniadaniowa propozycja kanapkowa na na ciepło w wersji wegańskiej. Świetne połączenie smaków, duża porcja białka.Polędwiczki z piersi kurczaka z warzywami z patelniKurczak z warzywami to zdecydowanie niskokaloryczny posiłek a w połączeniu z dobrymi węglowodanami stworzy kompletne danie. Polecam do ryżu pełnoziarnistego, kaszy lub makaronu.Szwedzkie pieczywo z pieczonym burakiem, hummusem i serem kozimIkea ma wiele fajnych produktów np. takie pieczywko KNÄCKEBRÖD. Bardzo przyjemnie chrupkie, razowe, do przekąsek na słodko i słono.Krem z kalafiora z chipsami z chorizo picante i prażonym kalafioremGofry paprykowe, jajko w koszulce, awokado i smażona paprykaPolecam na śniadanie gofry w nowej odsłonie. Ciasto bez jajek, za to ze słodką mieloną papryką. Super baza do przygotowania pysznego śniadania na wytrawnie. Polecam:-)Makaron z klopsikami z Ikea, warzywa z patelniPokazywałam już tutaj dania z gotowymi klopsikami z Ikea. Lubię mieć zapas mrożonych, bo w 15 minut mogę mieć obiad mięsny i nie będzie to szybki w obróbce kurczak czy indyk. Zresztą jest kilka rodzajów klopsików: drobiowe, wołowe, roślinne, rybne (moje ulubione). Polecam spróbować jak ktoś jeszcze nie miał okazji. Dzisiaj do klopsików ugotowałam makaron do ramenu (najszybciej się gotuje). Do tego najszybsze w obróbce warzywa: pieczarki, pora, rzodkiewkę i groszek. Porcja konkretna, w sam raz na aktywny dzień.Jajko w koszulce na kanapce z łososiem wędzonym, sałatka na ciepło z pora i pieczarekSzybkie śniadanko na ciepło - moje ulubione to z jajkiem w koszulce i z warzywami. Podsuwam kolejny pomysł na ciekawe połączenie smaków.Zupa rybna z pomidoramiZupa rybna to zdecydowania jedna z moich ukochanych zup. Ilekroć jest w menu restauracji, zawsze ja zamawiam. Czasem są to zupy zupełnie przeciętne ale czasem to prawdziwe cuda kulinarne. Podstawą jest bulion z wygotowanych korpusów no i wyłącznie świeże ryby. Chociaż przyznaję, że mając zamknięty w słoiku bulion rybny, robiłam już zupę z dodatkiem ryb mrożonych i była równie pyszna. Niestety, przygotowanie zupy rybnej zabiera sporo czasu, poza tym zapach unosi się długo po gotowaniu. No ale coś za coś:-) Zupa jest obłędnie pyszna, wartościowa, dietetyczna więc warto od czasu do czasu zrobić kilka porcji na raz i zamknąć w słoiczkach na gorąco (taka szybka pasteryzacja). Wtedy można przechowywać w lodówce dłuższy czas (2 tygodnie na pewno).
(Visited 529 602 times, 2 312 visits today)