Przepisy

Ilość przepisów: 0
Makaron z klopsikami z Ikea, warzywa z patelniPokazywałam już tutaj dania z gotowymi klopsikami z Ikea. Lubię mieć zapas mrożonych, bo w 15 minut mogę mieć obiad mięsny i nie będzie to szybki w obróbce kurczak czy indyk. Zresztą jest kilka rodzajów klopsików: drobiowe, wołowe, roślinne, rybne (moje ulubione). Polecam spróbować jak ktoś jeszcze nie miał okazji. Dzisiaj do klopsików ugotowałam makaron do ramenu (najszybciej się gotuje). Do tego najszybsze w obróbce warzywa: pieczarki, pora, rzodkiewkę i groszek. Porcja konkretna, w sam raz na aktywny dzień.
Zupa rybna z pomidoramiZupa rybna to zdecydowania jedna z moich ukochanych zup. Ilekroć jest w menu restauracji, zawsze ja zamawiam. Czasem są to zupy zupełnie przeciętne ale czasem to prawdziwe cuda kulinarne. Podstawą jest bulion z wygotowanych korpusów no i wyłącznie świeże ryby. Chociaż przyznaję, że mając zamknięty w słoiku bulion rybny, robiłam już zupę z dodatkiem ryb mrożonych i była równie pyszna. Niestety, przygotowanie zupy rybnej zabiera sporo czasu, poza tym zapach unosi się długo po gotowaniu. No ale coś za coś:-) Zupa jest obłędnie pyszna, wartościowa, dietetyczna więc warto od czasu do czasu zrobić kilka porcji na raz i zamknąć w słoiczkach na gorąco (taka szybka pasteryzacja). Wtedy można przechowywać w lodówce dłuższy czas (2 tygodnie na pewno).
1 39 40 41 42 43 89

(Visited 529 602 times, 2 312 visits today)