Przepisy

Ilość przepisów: 0
Lawasz z szynką, mozarellą i pomidorami suszonymiLubię lawasz (ten z Biedronki), bo ma dobry skład i można na szybko zrobić fajną przekąskę. Troszkę chudej, drobiowej szynki, mozarella light, suszone pomidory żeby nadać wyrazistości i mamy to:-)
Zupa niskokaloryczna z jajkiemZamieszczałam już przepisy na różne fit zupki, te na bazie kapusty pekińskiej i aromatycznych, rozgrzewających przypraw robi się w kilka chwil, a wersja z jajkiem (albo samym białkiem lub nawet dwoma białkami jaja) jest pożywna, super smaczna i robię ja często po treningu. Polecam spróbować.
Jajka po turecku (cilbir) podpłomykamiLżejsza wersja tej potrawy: zamiast gęstego, tłustego jogurtu jest lekki i wysokobiałkowy skyr. Do tego jajko w koszulce - mój najukochańszy składnik śniadaniowy i podpłomyki - najprostsze pieczywko, do zrobienia w 10 minut. Śniadanie zdrowe, efektowne i zdecydowanie pyszne.
Linguini nero z owocami morza, awokado i pomidorkami z patelniKocham makarony! Nie jestem w tym odosobniona, makarony lubi prawie każdy. Są cudowne, bo nie dość że same przybierają różną formę, można je zrobić w różnych smakach i kolorach dodając do ciasta różne naturalne "barwniki", to jeszcze pasuję niemalże do wszystkiego. No to dzisiaj czarne linguini nero (sepia) w pysznej kompozycji z owocami morza, awokado i pomidorkami. Danie lekkie, sycące, wysokoproteinowe i ładne:-)
Spaghetti pełnoziarniste z awokado, porem, pak choi, groszkiem i pieczarkamiMiędzy makaronem pełnoziarnistym a "białym" nie ma znaczącej różnicy w kaloriach ale jest zasadnicza różnica w ilości składników odżywczych. O ile mąka biała i jej wytwory zawiera głównie kalorie, o tyle produkty z pełnego ziarna zawierają: błonnik, kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę E, magnez, cynk, żelazo. Są doskonałym źródłem błonnika, stanowiącego naturalną miotełkę dla jelit. Dzięki temu zapobiegają dolegliwościom trawiennym takim jak wzdęcia, zaparcia, zgaga, a także wspierają zachowanie szczupłej sylwetki. Wielką zaletą produktów pełnoziarnistych jest to, że na długo zapewniają uczucie sytości. Dlatego zamieniajmy białe na pełnoziarniste kiedy tylko możemy. Makaron pełnoziarnisty (u mnie Barilla) z warzywnymi dodatkami, to moja pyszna propozycja dla tych co chcą jeść zdrowo.
1 33 34 35 36 37 84

(Visited 473 911 times, 642 visits today)