Przepisy

Ilość przepisów: 0
Gofry z cukinii, jajka sadzone, kurki i paprykaKiedy trwa sezon na cukinię, ląduje ona na moim talerzu bardzo często. Nawet na śniadanie przygotowuje cukinię. Najczęściej jako gofry. Bardzo lubię te wytrawne, z warzywnymi dodatkami. Idealnie smakują w sezonowej odsłonie z kurkami. Do tego jajko sadzone - świetne źródło białka - i mamy pełnowartościowe, sycące, fit-śniadanie.
Makaron shirataki z kurczakiem i cukiniąBardzo smaczny, dietetyczny, wysokobiałkowy posiłek: kurczak z makaronem shirataki. Makaron shirataki (obecny w kuchni japońskiej od wieków), wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konyac. Jest bardzo nisko kaloryczny (100 g = 8 kcal!), bezglutenowy, nie zawiera cukru. Idealny na dietę redukcyjną. Ja kupuje go w necie, ale pewnie w sklepie ze zdrową żywnością też jest dostępny. W smaku - neutralny, doskonale przejmuje smak potrawy więc z powodzeniem nadaje się zarówno do dań z mięsem, rybą, owocami morza jak i wege. Najlepsze jest to, że nie wymaga gotowania więc danie powstaje w kilka chwil.
Chipsy z bobuKorzystając z dobrodziejstw sezonu na bób, warto go włączyć do swojej diety. Z powodzeniem można go mrozić (surowy!) i wykorzystywać zimą, ale ten młody, świeży jest najsmaczniejszy. Ja zawsze obieram bób, skórki dawniej wyrzucałam a teraz przerabiam na świetne, chrupiące chipsy do podjadania na ulubionym serialu, albo jako dodatek do sałatek. Zróbcie i poczęstujcie znajomych, w pierwszej chwili smakują jak boczek:-)
Krewetki z sezonowymi warzywami na ciepłoSezonowe warzywa są super, bo .... są sezonowe:-) co prawda większość można mrozić ale te świeże, prosto z krzaczka czy z grządki są najpyszniejsze. Polecam gorąco zrobić sobie przyjemność i połączyć sezonowe smaki z krewetkami. Palce lizać, kalorii mało a najecie się do syta.
1 25 26 27 28 29 85

(Visited 480 229 times, 639 visits today)