Naleśniki z serem w wersji fit

Oceń przepisKategoria, Tagi, , Wybierz ilość porcji2 porcje

Rzadko zamieszczam słodkie dania, bo nie jadam słodyczy. Ale czasem, kiedy już bardzo potrzebuję się "nafutrować", robię to po mojemu, czyli ma być fit i ma być dużo białka. Wtedy taki deser ma sens, bo coś dobrego wnosi do mojego planu żywieniowego. Te naleśniki smakują i na ciepło, i na drugi dzień, wyjęte z lodówki, też są przepyszne.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 2 szt

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 451
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.7g8%
Węglowodany 77.4g26%
Białko 40.5g81%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 naleśniki (przepis niżej)na 4 naleśniki: 1 jajko, 120 g mąki krupczatki, 100 ml napoju owsianego, woda do uzupełnienia
 125 g chudego twarogu (z Lidla lub Biedronki, bo są smarowne, nie suche)
 100 g 1/2 puddingu Go Active o smaku waniliowym (Lidl)
 50 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania

1

Usmażyłam 4 naleśniki. Pod ręką miała tylko mąką krupczatkę więc zmiksowałam w blenderze: 1 jajko, 100 ml mleka owsianego, 120 g mąki krupczatki, dolałam wody do uzyskania odpowiedniej gęstości - lubię grusze ciasto, więc robię je nieco gęściejsze.)

2

Twaróg (całe opakowanie, bo na 2 porcje) wymieszałam z eytrytolem i łyżką puddingu Go Active o smaku waniliowym (z Lidla, super produkt, duża porcja białka i niewiele kalorii).

3

Każdy z 4 naleśników posmarowałam urobionym serem...

4

... złożyłam na pół, a następnie zwinęłam w rulonik.

5

Resztę puddingu wyłożyłam na naleśniki...

6

... i posypałam całość borówkami.

7

Składniki

 2 naleśniki (przepis niżej)na 4 naleśniki: 1 jajko, 120 g mąki krupczatki, 100 ml napoju owsianego, woda do uzupełnienia
 125 g chudego twarogu (z Lidla lub Biedronki, bo są smarowne, nie suche)
 100 g 1/2 puddingu Go Active o smaku waniliowym (Lidl)
 50 g borówek amerykańskich

Sposób przygotowania

1

Usmażyłam 4 naleśniki. Pod ręką miała tylko mąką krupczatkę więc zmiksowałam w blenderze: 1 jajko, 100 ml mleka owsianego, 120 g mąki krupczatki, dolałam wody do uzyskania odpowiedniej gęstości - lubię grusze ciasto, więc robię je nieco gęściejsze.)

2

Twaróg (całe opakowanie, bo na 2 porcje) wymieszałam z eytrytolem i łyżką puddingu Go Active o smaku waniliowym (z Lidla, super produkt, duża porcja białka i niewiele kalorii).

3

Każdy z 4 naleśników posmarowałam urobionym serem...

4

... złożyłam na pół, a następnie zwinęłam w rulonik.

5

Resztę puddingu wyłożyłam na naleśniki...

6

... i posypałam całość borówkami.

7

Naleśniki z serem w wersji fit
(Visited 3 455 times, 76 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *