Pomysł na tę sałatkę powstał z miłości do chorizo i upału, który odbiera ochotę na ciężkie jedzenie. Połączenie lekkiej sałaty i pomidorków z wysmażonym chorizo picante - bardzo udane. A do tego doskonała salsa na bazie tłuszczu spod chorizo - przepysznie:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 348
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 26.3g41%
- Węglowodany 8.1g3%
- Białko 18.9g38%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w plasterki, przesmażyć i odłożyć obok. Tłuszcz, który się wytopił będzie bazą sosu.
Na talerz wyłożyć sałatę, pokrojone w plasterki oliwki, pomidorki pokrojone na połówki i przestygnięte chorizo
Na patelnię z tłuszczem po smażeniu chorizo dać konfiturę/dżem pomarańczowy...
... i sok z cytryny
Wymieszać króciutko....
... i polać sałatkę
Teraz można posypać serem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w plasterki, przesmażyć i odłożyć obok. Tłuszcz, który się wytopił będzie bazą sosu.
Na talerz wyłożyć sałatę, pokrojone w plasterki oliwki, pomidorki pokrojone na połówki i przestygnięte chorizo
Na patelnię z tłuszczem po smażeniu chorizo dać konfiturę/dżem pomarańczowy...
... i sok z cytryny
Wymieszać króciutko....
... i polać sałatkę
Teraz można posypać serem i gotowe:-)