Bardzo smaczne i lekkie danie wegańskie. Do zrobienia w kilka chwil. Ja warzywa zjadłam z makaronem ale mogą stanowić świetny dodatek do mięsnego obiadu lub do ryby.
3 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii448
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.1g10%
- Węglowodany 76.4g28%
- Białko 19.8g40%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...

... pora (zielona część pokrojona w talarki)...

... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.

Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.

Bób dodałam do pozostałych warzyw

Doprawiłam.






Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.



Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oliwy krótko przesmażyłam cukinie (pokrojoną w grubą kostkę)...

... pora (zielona część pokrojona w talarki)...

... mrożony groszek i czosnek z plasterkach.

Ugotowałam mrożony bób, następnie go obrałam z twardych łupinek.

Bób dodałam do pozostałych warzyw

Doprawiłam.






Na koniec wymieszałam ze świeżo ugotowanym makaronem. Opcjonalnie można posypać tartym parmezanem.



