Łosoś z patelni na szparagach i makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Ten obiad był jednym z najbardziej udanych. Połączenie pesto z czosnku niedźwiedziego z makaronem, łosoś, szparagi - cudo!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 579
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 34.4g53%
Węglowodany 35g12%
Białko 34.9g70%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 170 g łososia (ze skórą, potem ją zdejmiemy)
 100 g szparagów
 40 g makaronu muszelki (lub inny, waga przed ugotowaniem)
 20 g pesto z czosnku niedźwiedziego
 sól, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Szparagi ugotuj al dente.

2

Łososia ułóż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), oprósz solą i przykryj. Daj na początku mocny ogień a jak zacznie skwierczeć,, zmniejsz o połowę.

3

Możesz włożyć do łososia kilka listków czosnku, oddadzą mu swój aromat.

4

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z 1 łyżką pesto (ok 20-25 g). Przepis na pesto jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/

5

Na szparagach ułóż łososia (wcześniej zdejmij z niego skórę, jest tłusta). obok wyłóż makaron z pesto, posyp sezamem i gotowe.

Składniki

 170 g łososia (ze skórą, potem ją zdejmiemy)
 100 g szparagów
 40 g makaronu muszelki (lub inny, waga przed ugotowaniem)
 20 g pesto z czosnku niedźwiedziego
 sól, jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Szparagi ugotuj al dente.

2

Łososia ułóż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), oprósz solą i przykryj. Daj na początku mocny ogień a jak zacznie skwierczeć,, zmniejsz o połowę.

3

Możesz włożyć do łososia kilka listków czosnku, oddadzą mu swój aromat.

4

Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z 1 łyżką pesto (ok 20-25 g). Przepis na pesto jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/

5

Na szparagach ułóż łososia (wcześniej zdejmij z niego skórę, jest tłusta). obok wyłóż makaron z pesto, posyp sezamem i gotowe.

Łosoś z patelni na szparagach i makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego
(Visited 678 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *