Ten obiad był jednym z najbardziej udanych. Połączenie pesto z czosnku niedźwiedziego z makaronem, łosoś, szparagi - cudo!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 579
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 34.4g53%
- Węglowodany 35g12%
- Białko 34.9g70%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi ugotuj al dente.
Łososia ułóż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), oprósz solą i przykryj. Daj na początku mocny ogień a jak zacznie skwierczeć,, zmniejsz o połowę.
Możesz włożyć do łososia kilka listków czosnku, oddadzą mu swój aromat.
Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z 1 łyżką pesto (ok 20-25 g). Przepis na pesto jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/
Na szparagach ułóż łososia (wcześniej zdejmij z niego skórę, jest tłusta). obok wyłóż makaron z pesto, posyp sezamem i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi ugotuj al dente.
Łososia ułóż na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), oprósz solą i przykryj. Daj na początku mocny ogień a jak zacznie skwierczeć,, zmniejsz o połowę.
Możesz włożyć do łososia kilka listków czosnku, oddadzą mu swój aromat.
Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z 1 łyżką pesto (ok 20-25 g). Przepis na pesto jest tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/
Na szparagach ułóż łososia (wcześniej zdejmij z niego skórę, jest tłusta). obok wyłóż makaron z pesto, posyp sezamem i gotowe.