Lekka, smaczna i apetycznie wyglądająca sałatka. Kuskus perłowy jest zupełnie inny niż ten drobny, trzeba go zagotować. Spróbujcie i oceńcie sami. Ja go bardzo lubię. Taka sałatka najlepiej smakuje latem, kiedy warzywa dojrzewają na słońcu a nie w szklarniach, ale ja już jestem mocno stęskniona smaku lata więc u mnie lato na talerzu już dzisiaj.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 476
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 30.9g48%
- Węglowodany 31.6g11%
- Białko 17.3g35%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kuskus perłowy ugotowałam wg przepisu,
Ogórka obrałam ze skórki, warzywa pokroiłam w kostkę, oliwki w plasterki
Do tego ser solankowy (np.feta) - w kosteczkę.
Całość doprawiłam pieprzem z dodatkiem mielonej kolendry i chilli - polecam, znakomity:-)
Odrobina oleju rzepakowego...
... i na koniec trochę świeżej zieleniny.
Składniki
Sposób przygotowania
Kuskus perłowy ugotowałam wg przepisu,
Ogórka obrałam ze skórki, warzywa pokroiłam w kostkę, oliwki w plasterki
Do tego ser solankowy (np.feta) - w kosteczkę.
Całość doprawiłam pieprzem z dodatkiem mielonej kolendry i chilli - polecam, znakomity:-)
Odrobina oleju rzepakowego...
... i na koniec trochę świeżej zieleniny.