Sezonowe śniadanie z kurkami i ukochanym składnikiem czyli jajkami. Szybkie do zrobienia, sporo białka więc i sycący i smaczny posiłek.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 578
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 34.9g54%
- Węglowodany 30.5g11%
- Białko 31.6g64%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora pokroiłam w plasterki, dorzuciłam groszek mrożony i krótko poddusiłam na maśle doprawiając solą.
na tej samej patelni przesmażyłam kurki (trzeba posolić!), a na końcu zrobiłam na niej jajecznicę z dwóch jajek.
Wyłożyłam na talerz warzywa z patelni, pokrojone w kostkę awokado, jajecznicę i kromkę pieczywa proteinowego, dla koloru dorzuciłam kilka pomidorków koktajlowych w różnych kolorach.
Posypałam świeżo zmielonym pieprzem i zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora pokroiłam w plasterki, dorzuciłam groszek mrożony i krótko poddusiłam na maśle doprawiając solą.
na tej samej patelni przesmażyłam kurki (trzeba posolić!), a na końcu zrobiłam na niej jajecznicę z dwóch jajek.
Wyłożyłam na talerz warzywa z patelni, pokrojone w kostkę awokado, jajecznicę i kromkę pieczywa proteinowego, dla koloru dorzuciłam kilka pomidorków koktajlowych w różnych kolorach.
Posypałam świeżo zmielonym pieprzem i zieloną cebulką.