Nigdy nie wyrzucam "brzydkich" warzyw. Zawsze dostają szansę na drugie życie. Najczęściej lądują w zupie.
Wielkość porcji 350 g
Ilość porcji 4
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 58
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 0.5g1%
- Węglowodany 12.5g5%
- Białko 3.5g8%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Nie wyrzucajcie zdrewniałych końcówek szparagów. Są bardzo aromatyczne i jeszcze mogą oddać sporo smaku.
Warzywa pokrójcie z grubsza, zalejcie bulionem i dopełnijcie wodą tak, żeby je tylko przykryć.
Muszą się ugotować do miękkości i trochę przestygnąć.
Następnie można je zblendować.
A potem koniecznie trzeba przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się nieprzyjemnych stwardniałych kawałeczków warzyw (głównie szparagów).
Gotowy krem trzeba doprawić do smaku. Użyjcie ulubionych przypraw - ja dałam oregano, tymianek i odrobinę ziół prowansalskich.
Gotową zupę można dodatkowo ozdobić świeżymi ziołami.
Składniki
Sposób przygotowania
Nie wyrzucajcie zdrewniałych końcówek szparagów. Są bardzo aromatyczne i jeszcze mogą oddać sporo smaku.
Warzywa pokrójcie z grubsza, zalejcie bulionem i dopełnijcie wodą tak, żeby je tylko przykryć.
Muszą się ugotować do miękkości i trochę przestygnąć.
Następnie można je zblendować.
A potem koniecznie trzeba przetrzeć przez sitko, żeby pozbyć się nieprzyjemnych stwardniałych kawałeczków warzyw (głównie szparagów).
Gotowy krem trzeba doprawić do smaku. Użyjcie ulubionych przypraw - ja dałam oregano, tymianek i odrobinę ziół prowansalskich.
Gotową zupę można dodatkowo ozdobić świeżymi ziołami.