Ten wypiek powstał spontanicznie, bo miałam ochotę szybko zjeść kawałek ciasta. Ale że znowu jestem na redukcji, i ostro pilnuję "michy", warunki były dwa: miało być dużo białka w jak najmniejszej porcji kalorii no i miało być szybko. Wyszło super, polecam serdecznie wypróbować przepis. Poza porządną porcją protein ma sporo błonnika, a ponoć w diecie przeciętnego europejczyka jest go o wiele za mało.
4 ilość porcji
100 g
- Amount per serving
- Ilość kalorii185
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7g9%
- Węglowodany 11.4g5%
- Dietary Fiber 5g18%
- Białko 17g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Zmiksowałam jajka z twarogiem, płatkami owsianymi i napojem owsianym. Potem dodałam pozostałe sypkie składniki i wymieszałam łyżką.
Wyłożyłam foremkę (26 x 30 cm) papierem do pieczenia, wylałam masę i wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni, około 40 minut pieczenia góra-dół ale kontrolujcie ten czas, bo każdy piekarnik trochę inaczej działa).
Nazwałam ten wypiek "keksem", bo w smaku mi go najbardziej przypomina, mimo że nie ma bakalii.
Nie dawałam w ogóle cukru, bo sama odżywka jest przecież dość słodka.
Składniki
Sposób przygotowania
Zmiksowałam jajka z twarogiem, płatkami owsianymi i napojem owsianym. Potem dodałam pozostałe sypkie składniki i wymieszałam łyżką.
Wyłożyłam foremkę (26 x 30 cm) papierem do pieczenia, wylałam masę i wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni, około 40 minut pieczenia góra-dół ale kontrolujcie ten czas, bo każdy piekarnik trochę inaczej działa).
Nazwałam ten wypiek "keksem", bo w smaku mi go najbardziej przypomina, mimo że nie ma bakalii.
Nie dawałam w ogóle cukru, bo sama odżywka jest przecież dość słodka.