Kaszanka to zdecydowanie nie jest produkt niskokaloryczny, ale nawet diecie redukcyjnej można sobie czasem pozwolić. Wszak jak wiemy, istotny jest bilans energetyczny, który musi być ujemny. A zadowolenie z jedzenia też jest ważne więc polecam serdecznie kaszankę z kurkami. Ja wciągnęłam całą porcję bez pieczywa:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 501
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 33.7g52%
- Węglowodany 31.7g11%
- Białko 20g40%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle zeszklić cebulę, pokrojoną uprzednio w półtalarki.
Następnie na tę sama patelnię wyłożyć kaszankę (najlepiej dobrej jakości, z dodatkiem wątroby) i kurki, ktęre nie potrzebują dużo czasu. Wszystko ma się porządnie zagrzać, więc trzeba zmniejszyć ogień i pod przykryciem dać się kaszance podsmażyć.
Od czasu do czasu zamieszać cebulkę z kurkami a kaszankę w połowie czasu odwrócić,
Całość zajęła mi 15 minut. Szybciutko, prawda? 🙂
I koniecznie coś zielonego do posypania:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle zeszklić cebulę, pokrojoną uprzednio w półtalarki.
Następnie na tę sama patelnię wyłożyć kaszankę (najlepiej dobrej jakości, z dodatkiem wątroby) i kurki, ktęre nie potrzebują dużo czasu. Wszystko ma się porządnie zagrzać, więc trzeba zmniejszyć ogień i pod przykryciem dać się kaszance podsmażyć.
Od czasu do czasu zamieszać cebulkę z kurkami a kaszankę w połowie czasu odwrócić,
Całość zajęła mi 15 minut. Szybciutko, prawda? 🙂
I koniecznie coś zielonego do posypania:-)