Smaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 322
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.2g12%
- Węglowodany 56g19%
- Białko 11.6g24%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę obgotowałam w osolonej wodzie i przesmażyłam z suszonymi pomidorami z oleju (pokroiłam je w paseczki).
Na tej samej patelni przesmażyłam następnie kurki z odrobiną soli (uprzednio oczyściłam je tylko pędzelkiem).
Bób ugotowałam w osolonej wodzie, obrałam. Wymieszałam następnie z uprzednio ugotowana kaszą perłową. Kaszę gotuję w proporcji 1 kaszy : 2 wody (zalewam zimną, i gotuję do wchłonięcia całej wody, nie mieszając, solę na samym początku).
Całość oprószyłam pieprzem i posypałam zieloną cebulką.
Składniki
Sposób przygotowania
Fasolkę obgotowałam w osolonej wodzie i przesmażyłam z suszonymi pomidorami z oleju (pokroiłam je w paseczki).
Na tej samej patelni przesmażyłam następnie kurki z odrobiną soli (uprzednio oczyściłam je tylko pędzelkiem).
Bób ugotowałam w osolonej wodzie, obrałam. Wymieszałam następnie z uprzednio ugotowana kaszą perłową. Kaszę gotuję w proporcji 1 kaszy : 2 wody (zalewam zimną, i gotuję do wchłonięcia całej wody, nie mieszając, solę na samym początku).
Całość oprószyłam pieprzem i posypałam zieloną cebulką.