Kanapeczki z lekkiego pieczywa

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekkie pieczywo jest fajne, bo jedna kromka ma tylko ok. 20 kcal. W dodatku maja sporo błonnika. Dla osób przyzwyczajonych dla tradycyjnego pieczywa taka "tekturka" to nie jest atrakcyjna alternatywa ale - wierzcie mi - można polubić:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 334
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.9g33%
Węglowodany 22g8%
Białko 17g34%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 4 kromki lekkiego pieczywa Sonko
 60 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek pesto
 1 łyżeczek serka do smarowania
 40 g ugotowanych szparagów
 dodatki: roszponka, czarne wędzone oliwki, zielona cebulka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Dwie kromki posmarować cienko pesto (ja miałam pesto z czosnku niedźwiedziego ale może być jakiekolwiek inne), na każdą kromkę położyć po ok. 15 g łososia wędzonego na zimno, szparagi, pomidorki koktajlowe.

2

Pozostałe 2 kromki posmarować cienko serkiem do smarowania (u mnie Almette ziołowy), na to łosoś, roszponka, oliwka. Wszystko posypać zieloną cebulką i czarnym sezamem.

Składniki

 4 kromki lekkiego pieczywa Sonko
 60 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek pesto
 1 łyżeczek serka do smarowania
 40 g ugotowanych szparagów
 dodatki: roszponka, czarne wędzone oliwki, zielona cebulka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Dwie kromki posmarować cienko pesto (ja miałam pesto z czosnku niedźwiedziego ale może być jakiekolwiek inne), na każdą kromkę położyć po ok. 15 g łososia wędzonego na zimno, szparagi, pomidorki koktajlowe.

2

Pozostałe 2 kromki posmarować cienko serkiem do smarowania (u mnie Almette ziołowy), na to łosoś, roszponka, oliwka. Wszystko posypać zieloną cebulką i czarnym sezamem.

Kanapeczki z lekkiego pieczywa
(Visited 85 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *