Kanapeczki z lekkiego pieczywa

KategoriaTags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekkie pieczywo jest fajne, bo jedna kromka ma tylko ok. 20 kcal. W dodatku maja sporo błonnika. Dla osób przyzwyczajonych dla tradycyjnego pieczywa taka "tekturka" to nie jest atrakcyjna alternatywa ale - wierzcie mi - można polubić:-)

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii334
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.9g27%
Węglowodany 22g8%
Białko 17g34%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 4 kromki lekkiego pieczywa Sonko
 60 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek pesto
 1 łyżeczek serka do smarowania
 40 g ugotowanych szparagów
 dodatki: roszponka, czarne wędzone oliwki, zielona cebulka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Dwie kromki posmarować cienko pesto (ja miałam pesto z czosnku niedźwiedziego ale może być jakiekolwiek inne), na każdą kromkę położyć po ok. 15 g łososia wędzonego na zimno, szparagi, pomidorki koktajlowe.

2

Pozostałe 2 kromki posmarować cienko serkiem do smarowania (u mnie Almette ziołowy), na to łosoś, roszponka, oliwka. Wszystko posypać zieloną cebulką i czarnym sezamem.

Składniki

 4 kromki lekkiego pieczywa Sonko
 60 g łososia wędzonego na zimno
 1 łyżeczek pesto
 1 łyżeczek serka do smarowania
 40 g ugotowanych szparagów
 dodatki: roszponka, czarne wędzone oliwki, zielona cebulka, czarny sezam

Sposób przygotowania

1

Dwie kromki posmarować cienko pesto (ja miałam pesto z czosnku niedźwiedziego ale może być jakiekolwiek inne), na każdą kromkę położyć po ok. 15 g łososia wędzonego na zimno, szparagi, pomidorki koktajlowe.

2

Pozostałe 2 kromki posmarować cienko serkiem do smarowania (u mnie Almette ziołowy), na to łosoś, roszponka, oliwka. Wszystko posypać zieloną cebulką i czarnym sezamem.

Notes

Kanapeczki z lekkiego pieczywa
(Visited 93 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *