Takie śniadanie przypominam "cilbir" czyli jajko po turecku: jajko w koszulce podane na tureckim gęstym jogurcie, polanym masłem palonym ze słodką papryką. U mnie jest gęsta, kremowa pasta z bobu, na islandzkim jogurcie (skyr) do tego olej lniany, szpinak i jajko w koszulce. Do tego ulubione pieczywo i mamy pyszny posiłek:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 400
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.5g35%
- Węglowodany 23.2g8%
- Białko 26g52%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ugotujcie jajka poszetowe (w koszulce). Jak nie wiecie jak to zrobić, polecam obejrzeć mój filmik instruktażowy na you tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU albo odszukać go wśród moich przepisów: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/
Na talerzu rozsmarujcie pastę zrobioną wg mojego przepisu:
Szpinak zblanszujcie na patelni razem z solą i ząbkiem czosnku pokrojonym w plasterki, wyłóżcie go na rozsmarowaną pastę.
Na środku połóżcie jajko, udekorujcie ugotowanymi ziarenkami bobu, skropcie olejem lnianym i oprószcie jasnym sezamem i wędzona papryką.
Składniki
Sposób przygotowania
Ugotujcie jajka poszetowe (w koszulce). Jak nie wiecie jak to zrobić, polecam obejrzeć mój filmik instruktażowy na you tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU albo odszukać go wśród moich przepisów: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/
Na talerzu rozsmarujcie pastę zrobioną wg mojego przepisu:
Szpinak zblanszujcie na patelni razem z solą i ząbkiem czosnku pokrojonym w plasterki, wyłóżcie go na rozsmarowaną pastę.
Na środku połóżcie jajko, udekorujcie ugotowanymi ziarenkami bobu, skropcie olejem lnianym i oprószcie jasnym sezamem i wędzona papryką.