Jajka poszetowe (w koszulce) to moje ulubione śniadanie, znajdziecie tutaj całe mnóstwo propozycji śniadaniowych z takimi jajkami. Łączcie je dowolnie, kombinujcie ze smakami, teksturami i konsystencja składników - jestem przekonana, że wyjdzie coś pysznego. Moje dzisiejsze połączenie ze szparagami i żółtym pomidorem było bardzo udane: pyszne, sycące i wyjątkowo ładne:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 367
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16.9g26%
- Węglowodany 21.6g8%
- Białko 29.1g59%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Szpinak krótko zblanszować z pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Szparagi zblanszować w lekko osolonej wodzie: najpierw dół przez 1-2 minuty (zależy jakie grube), potem odwrócić i górę szparagów przez 30 sek obgotować.
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Kromkę pieczywa przekroić na pół (oko widzi więcej jedzenia;-)), na każdą połówkę ułożyć szpinak.
Na szpinak kładziemy po jajku na każdą kromkę.
Na talerzu, wokół kromek rozkładamy sałatę (u mnie młode listki), cebulkę pokrojoną w cieniutki talarki...
Pomidora w plasterkach i główki szparagów. Całość można oprószyć solą i pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Szpinak krótko zblanszować z pokrojonym w plasterki czosnkiem.
Szparagi zblanszować w lekko osolonej wodzie: najpierw dół przez 1-2 minuty (zależy jakie grube), potem odwrócić i górę szparagów przez 30 sek obgotować.
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Kromkę pieczywa przekroić na pół (oko widzi więcej jedzenia;-)), na każdą połówkę ułożyć szpinak.
Na szpinak kładziemy po jajku na każdą kromkę.
Na talerzu, wokół kromek rozkładamy sałatę (u mnie młode listki), cebulkę pokrojoną w cieniutki talarki...
Pomidora w plasterkach i główki szparagów. Całość można oprószyć solą i pieprzem.