Porcja jest duża więc albo zjedzcie na dwa razy (ale na zimno to już nie to samo), albo zjedzcie we dwójkę albo zróbcie połowę:-) Ja zjadałam wszystko na raz ale byłam po porządnym wysiłku fizycznym, głodna jak wilk;-))) Spora ilość kuminu i kolendry nadała potrawie bliskowschodni charakter, tak jak lubię.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii615
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g29%
- Węglowodany 75.7g28%
- Białko 33.6g68%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo, czosnek (plasterki) i cebulę (półtalarki) przesmażyć na suchej patelni.

Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki...

... pokrojoną w większe kawałki cukinię...

I pokrojonego pomidora. Doprawić słodką papryką, solą pieprzem, dodać kumin i mieloną kolendrę.

Chwilę dusić i dodać fasolkę szparagową, na największym ogniu zredukować.

Dodać sporą garść zieleniny...

... i ugotowana kaszę gryczaną.

Teraz wbić jajka, zmniejszyć ogień i przykryć kontrolując stopień ścięcia białka.

Idealnie, gdy żółtko pozostaje płynne.

Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo, czosnek (plasterki) i cebulę (półtalarki) przesmażyć na suchej patelni.

Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki...

... pokrojoną w większe kawałki cukinię...

I pokrojonego pomidora. Doprawić słodką papryką, solą pieprzem, dodać kumin i mieloną kolendrę.

Chwilę dusić i dodać fasolkę szparagową, na największym ogniu zredukować.

Dodać sporą garść zieleniny...

... i ugotowana kaszę gryczaną.

Teraz wbić jajka, zmniejszyć ogień i przykryć kontrolując stopień ścięcia białka.

Idealnie, gdy żółtko pozostaje płynne.

