Jajecznica to zawsze dobry pomysł na śniadanie. Polecam dodatek pieczarek, bo są niskokaloryczne a robią objętość posiłku (oko widzi większą ilość:-))
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 371
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.9g34%
- Węglowodany 11g4%
- Białko 29.6g60%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić z grubsza, posolić, popieprzyć i podsmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), najpierw puszczą wodę a potem zaczną się smażyć.
Do podsmażonych pieczarek wpić jajka i białko, smażyć tak jak lubicie jajecznicę.
Dodać zieleninę, zjeść z kromką pieczywa proteinowego.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki pokroić z grubsza, posolić, popieprzyć i podsmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), najpierw puszczą wodę a potem zaczną się smażyć.
Do podsmażonych pieczarek wpić jajka i białko, smażyć tak jak lubicie jajecznicę.
Dodać zieleninę, zjeść z kromką pieczywa proteinowego.