Gofry na słodko to dla mnie pyszny deser, ale śniadanie wolę wytrawne. Przygotowałam sobie świetne gofry z groszkiem:-) Do tego krótko przesmażone kurki, groszek i oczywiście jajko - mój ulubiony składnik śniadaniowy. Śniadanie obfite ale lekkie, bogate w białko, będzie trzymać wiele godzin. I o to chodzi: niewiele kalorii, dobre składniki i mamy sycący posiłek.
Wielkość porcji 2 szt
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 483
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21g33%
- Węglowodany 40.3g14%
- Białko 26.8g54%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jako, mąkę i mleko zmiksować, dodać połowę groszku i usmażyć 4 gofry.
Kurki usmażyć na odrobinie masła, posolić, doprawić pieprzem.
Jajka usmażyć na pozostałej ilości masła.
1 porcja to 2 gofry.
Na każdego gofra nałożyłam po łyżce jajecznicy (stopień wysmażenia taki, jak lubicie).
Na talerzu ułożyłam też podsmażone kurki z groszkiem...
Całość posypałam czarnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Jako, mąkę i mleko zmiksować, dodać połowę groszku i usmażyć 4 gofry.
Kurki usmażyć na odrobinie masła, posolić, doprawić pieprzem.
Jajka usmażyć na pozostałej ilości masła.
1 porcja to 2 gofry.
Na każdego gofra nałożyłam po łyżce jajecznicy (stopień wysmażenia taki, jak lubicie).
Na talerzu ułożyłam też podsmażone kurki z groszkiem...
Całość posypałam czarnym sezamem.