Gofry wytrawne to moje ulubione. Gofry śniadaniowe zamiast kanapek to bardzo dobry pomysł dla tych, którzy lubią kombinować w kuchni i potrzebują odmiany.
Wielkość porcji 4 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 537
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.6g23%
- Węglowodany 50g17%
- Białko 50.4g101%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko ubić na puszysto, dodać mleko i mąkę gryczaną, wymieszać.
Usmażyć 4 gofry.
Twaróg rozrobić ze skyrem, pokrojoną drobno rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawić zatarem (mieszanka przypraw bliskowschodnich), solą i pieprzem.
Na każdego gofra nałożyć łyżkę twarożku, odrobinę szpinaku uprzednio zblanszowanego na patelni wraz z czosnkiem i solą, na to kilka plasterków rzodkiewki i orzechy.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko ubić na puszysto, dodać mleko i mąkę gryczaną, wymieszać.
Usmażyć 4 gofry.
Twaróg rozrobić ze skyrem, pokrojoną drobno rzodkiewką i szczypiorkiem. Doprawić zatarem (mieszanka przypraw bliskowschodnich), solą i pieprzem.
Na każdego gofra nałożyć łyżkę twarożku, odrobinę szpinaku uprzednio zblanszowanego na patelni wraz z czosnkiem i solą, na to kilka plasterków rzodkiewki i orzechy.