Najlepszy posiłek w upalne dni. Lekki, bardzo nisko kaloryczny, łatwy w przyrządzeniu, niedrogi i szybko się robi.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki z grubsza pokroić (oczywiście przedtem ogórka obrać ze skórki a papryki pozbawić środka).
Wrzucić wszystko do blendera kielichowego i zblendować na gładki krem (można też użyć ręcznego blendera tyle, że będzie trochę trwało)
Zupę schłodzić porządnie w lodówce a jak chcecie od razu jeść, to wrzućcie do niej dużo kostek lodu. Od razu schłodzą krem i go rozcieńczą:-)
Można posypać drobno posiekana papryką albo polać na wierzchu dodatkowo oliwą. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Ale bez bagietki jest bardziej fit:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki z grubsza pokroić (oczywiście przedtem ogórka obrać ze skórki a papryki pozbawić środka).
Wrzucić wszystko do blendera kielichowego i zblendować na gładki krem (można też użyć ręcznego blendera tyle, że będzie trochę trwało)
Zupę schłodzić porządnie w lodówce a jak chcecie od razu jeść, to wrzućcie do niej dużo kostek lodu. Od razu schłodzą krem i go rozcieńczą:-)
Można posypać drobno posiekana papryką albo polać na wierzchu dodatkowo oliwą. Najlepiej smakuje ze świeżą bagietką. Ale bez bagietki jest bardziej fit:-)