Warzywa krótko duszone są zdrowsze i łatwiej je trawimy od tych długo gotowanych. Do tego jajka sadzone z płynnym żółtkiem.... pycha jedzonko:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 421
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.8g37%
- Węglowodany 35.9g12%
- Białko 20.8g42%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na oliwie poddusić pokrojone warzywa i pieczarki (ja lubię grubsze, większe kawałki).
Najpierw wrzucamy pieczarki, solimy, żeby puściły wodę, potem dorzucić czosnek w plasterkach i korzenne a na końcu pora. Dusimy króciutko, max 15 minut. Mają być al dente.
Jajka sadzone na patelni do jajek. Bez dodatku tłuszczu.
Całość posypać sezamem, i ulubioną zieleniną.
Pilnujcie jajek, żeby żółtko było płynne:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Na oliwie poddusić pokrojone warzywa i pieczarki (ja lubię grubsze, większe kawałki).
Najpierw wrzucamy pieczarki, solimy, żeby puściły wodę, potem dorzucić czosnek w plasterkach i korzenne a na końcu pora. Dusimy króciutko, max 15 minut. Mają być al dente.
Jajka sadzone na patelni do jajek. Bez dodatku tłuszczu.
Całość posypać sezamem, i ulubioną zieleniną.
Pilnujcie jajek, żeby żółtko było płynne:-)