Chłodnik z awokado, melona i ogórka ze skyrem

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji2 porcjeStopień trudnościPoczątkujący

Chłodnik rodem z Hiszpanii, lekko zmodyfikowany przeze mnie. Piękny kolor, lekki, orzeźwiający smak i trochę białka:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 300 g

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 180
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 10g16%
Węglowodany 15g5%
Białko 8g16%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 ½ awokado (ok 120 g)
 1 ogórek (ok 120 g)
  melona (u mnie zielony) - ok 250 g
 100 g skyru lub innego jogurtu naturalnego
 dodatki: lód, natka pietruszki, pistacje

Sposób przygotowania

1

Ogórka obieramy ze skórki i blendujemy z pozostałymi składnikami na gładki mus.

2

Podajemy schłodzone, z lodem, posypane pistacjami.

Składniki

 ½ awokado (ok 120 g)
 1 ogórek (ok 120 g)
  melona (u mnie zielony) - ok 250 g
 100 g skyru lub innego jogurtu naturalnego
 dodatki: lód, natka pietruszki, pistacje

Sposób przygotowania

1

Ogórka obieramy ze skórki i blendujemy z pozostałymi składnikami na gładki mus.

2

Podajemy schłodzone, z lodem, posypane pistacjami.

Chłodnik z awokado, melona i ogórka ze skyrem
(Visited 823 times, 17 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *