Danie to wymyśliłam z resztek lodówkowych: szparagi i łosoś dostały drugie życie w pysznym połączeniu z makaronem chińskim. Jemy, nie marnujemy! # zerowaste 🙂
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 471
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.7g23%
- Węglowodany 58.5g20%
- Białko 26.4g53%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oleju sezamowego przesmaż pora pokrojonego w talarki.
Szparagi przesmażcie krótko na patelni bez tłuszczu - chodzi tylko o to, żeby nabrały chrupkości i temperatury. Ja użyłam same łodyżki bo te ładne części (czyli łebki) poszły do śniadania:-)
Dodaj zamrożony groszek i łososia upieczonego wcześniej (ja użyłam tego, co został z poprzedniego obiadu).
Wszystko wymieszaj z ugotowanym chińskim ryżem (z pszenicy, nie ryżowym!).
Całość posypcie czarnym sezamem (pisałam już o tym, że jest bardzo zdrowy, zawiera witaminy z grupy B, żelazo, lignany, błonnik i fitosterole, chroniące przed rakiem okrężnicy).
Składniki
Sposób przygotowania
Na odrobinie oleju sezamowego przesmaż pora pokrojonego w talarki.
Szparagi przesmażcie krótko na patelni bez tłuszczu - chodzi tylko o to, żeby nabrały chrupkości i temperatury. Ja użyłam same łodyżki bo te ładne części (czyli łebki) poszły do śniadania:-)
Dodaj zamrożony groszek i łososia upieczonego wcześniej (ja użyłam tego, co został z poprzedniego obiadu).
Wszystko wymieszaj z ugotowanym chińskim ryżem (z pszenicy, nie ryżowym!).
Całość posypcie czarnym sezamem (pisałam już o tym, że jest bardzo zdrowy, zawiera witaminy z grupy B, żelazo, lignany, błonnik i fitosterole, chroniące przed rakiem okrężnicy).