Makaron chiński jest smaczny i bardzo szybko się gotuje. Pasuje do wielu dań, fajnie łączy się zarówno z warzywami jak i owocami morza czy mięsem. Moja propozycja to połączenie chińskiego makaronu z owocami morza i kurkami. Do tego zielony akcent w postaci pora no i sezam:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 479
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 13.9g22%
- Węglowodany 74.3g25%
- Białko 24.1g49%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora przesmażyć na odrobinie masła
Mieszankę owoców morza rozmrozić
Makaron uprzednio ugotowany przełożyć na patelnię z porem
Kurki umyć i przesmażyć na pozostałej części masła
Do makaronu i pora przełożyć rozmrożone owoce morza...
... dodać kurki.
Porządnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Posypać sezamem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pora przesmażyć na odrobinie masła
Mieszankę owoców morza rozmrozić
Makaron uprzednio ugotowany przełożyć na patelnię z porem
Kurki umyć i przesmażyć na pozostałej części masła
Do makaronu i pora przełożyć rozmrożone owoce morza...
... dodać kurki.
Porządnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Posypać sezamem i gotowe:-)