Pyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli makaronów i krewetek. 3 składniki i pyszny obiad gotowy w 20 minut.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 481
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 13.8g22%
- Węglowodany 41g14%
- Białko 42g84%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle przesmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucić szpinak, posolić i odparować krótko.
Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków, podprażyć na gorącej patelni z płatkami chilli.
Makaron ugotować al dente, wymieszać ze szpinakiem, dodać krewetki.
Posypać jasnym sezamem, ewentualnie można dodać więcej płatków chilli.
Skropić dobrym olejem lub oliwą.
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle przesmażyć pokrojony w plasterki czosnek. Dorzucić szpinak, posolić i odparować krótko.
Krewetki rozmrozić, obrać z pancerzyków, podprażyć na gorącej patelni z płatkami chilli.
Makaron ugotować al dente, wymieszać ze szpinakiem, dodać krewetki.
Posypać jasnym sezamem, ewentualnie można dodać więcej płatków chilli.
Skropić dobrym olejem lub oliwą.