Zrobiłam zapas pesto z czosnku niedźwiedziego więc od czasu do czasu będę go sobie dorzucać do jedzenia. Sezon na czosnek trwa krótko a w pesto dość dobrze się przechowuje (nawet zamrożony jest super).
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 426
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.4g33%
- Węglowodany 46.3g16%
- Białko 13.3g27%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw przygotujcie pesto z czosnku niedźwiedziego, przepis jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/
Sezon na czosnek trwa krótko, w dodatku nie wszędzie jest on dostępny (jest pod ścisłą ochroną więc można go nabyć tylko z upraw), więc można go zastąpić np.liśćmi rzodkiewki.
Gotowe pesto w ilości 1 łyżki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem - u mnie jest bucatini ale może być jakikolwiek.
Szparagi króciutko obgotujcie w osolonej wodzie.
Do tego mrożony groszek, krótko ugotowany w wodzie po gotowaniu makaronu (oszczędzamy wodę i czas).
Składniki
Sposób przygotowania
Najpierw przygotujcie pesto z czosnku niedźwiedziego, przepis jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego-i-nerkowcow/
Sezon na czosnek trwa krótko, w dodatku nie wszędzie jest on dostępny (jest pod ścisłą ochroną więc można go nabyć tylko z upraw), więc można go zastąpić np.liśćmi rzodkiewki.
Gotowe pesto w ilości 1 łyżki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem - u mnie jest bucatini ale może być jakikolwiek.
Szparagi króciutko obgotujcie w osolonej wodzie.
Do tego mrożony groszek, krótko ugotowany w wodzie po gotowaniu makaronu (oszczędzamy wodę i czas).