Bakłażan z gofrownicy z lekkim pieczywem, oliwą i kolendrą

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Bakłażan to coraz bardziej popularne w Polsce warzywo Jest ceniony nie tylko za swoje walory smakowe i piękny kolor, ale przede wszystkim za niską kaloryczność (składa się aż w 90% z wody). Świetnie sprawdzi się zatem w posiłkach osób będących na diecie redukcyjnej. Z uwagi na sporą zawartość błonnika, bakłażany pomagają utrzymywać cholesterol we krwi na pożądanym poziomie, dlatego dobrze serwować je z tłustymi mięsami. Ja zrobiłam lekka przekąskę w 5 minut:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 260
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.1g18%
Węglowodany 38.6g13%
Białko 6g12%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 450 g bakłażana (1 sztuka)
 3 kromki pieczywa lekkiego Sonko
 1 łyżka oliwy z oliwek
 sól, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Bakłażana pokroiłam w plastry, ułożyłam na gofrownicy, posoliłam i "zgrillowałam"

2

3

Do tego lekkie pieczywko, oliwa, kolendra.... Nic więcej nie potrzeba:-0

4

Składniki

 450 g bakłażana (1 sztuka)
 3 kromki pieczywa lekkiego Sonko
 1 łyżka oliwy z oliwek
 sól, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Bakłażana pokroiłam w plastry, ułożyłam na gofrownicy, posoliłam i "zgrillowałam"

2

3

Do tego lekkie pieczywko, oliwa, kolendra.... Nic więcej nie potrzeba:-0

4

Bakłażan z gofrownicy z lekkim pieczywem, oliwą i kolendrą
(Visited 239 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *