Bazą tej zupy zawsze jest to samo: czosnek, imbir, kurkuma, chilli i kapusta pekińska + bulion. Reszta dodatków to wkładka proteinowa czyli może to być kurczak, indyk, krewetki, jajka czy właśnie ryba. Dzisiaj znakomita, wysokoproteinowa i pożywna zupa z dorszem, do zrobienia w kilka chwil.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 318
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.6g9%
- Węglowodany 22.4g8%
- Białko 47.9g96%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroiłam w plasterki, dorzuciłam imbir, kurkumę i chilli. Zagrzałam.
Zalałam bulionem, dodałam posiekana kapustę pekińską, pora, doprawiłam solą i zagotowałam.
Dorzuciłam dwa kawałki polędwicy z dorsza (zamrożone), zmniejszyłam ogień i pod przykryciem doprowadziłam do zagotowania mając pewność, że ryba jest gotowa.
Na koniec garść mrożonego groszku, szybkie zagotowanie żeby groszek nie zmienił koloru i zupa gotowa.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroiłam w plasterki, dorzuciłam imbir, kurkumę i chilli. Zagrzałam.
Zalałam bulionem, dodałam posiekana kapustę pekińską, pora, doprawiłam solą i zagotowałam.
Dorzuciłam dwa kawałki polędwicy z dorsza (zamrożone), zmniejszyłam ogień i pod przykryciem doprowadziłam do zagotowania mając pewność, że ryba jest gotowa.
Na koniec garść mrożonego groszku, szybkie zagotowanie żeby groszek nie zmienił koloru i zupa gotowa.