Kanapki z pastą jajeczną, pieczarką i chorizo

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Pomysł na porządne śniadanie w wersji wysokotłuszczowej i wysokobiałkowej:-) Po takim śniadaniu bardzo długo nie będziecie głodni.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 691
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 42.8g66%
Węglowodany 36.7g13%
Białko 37.9g76%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g pieczywa (4 małe kromeczki pieczywa razowego)
 3 ugotowane na twardo jajka
 2 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 50 g pieczarek (same kapelusze)
 35 g chorizo picante
 sól, pieprz, zielona cebulka, natka pietruszki, sezam

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i chorizo podsmażyłam - z chorizo wytopiło się sporo pysznego tłuszczyku.

2

3

Ugotowane na twardo jajka posiekałam, dodałam majonez, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.

4

5

Na kromki wyłożyłam po sporej łyżce pasty jajecznej.

6

Na to pieczarki, chorizo, skropiłam resztą tłuszczu wytopionego z chorizo.

7

Posypałam natka pietruszki, sezamem jasnym i czarnym i gotowe:-)

8

9

10

11

Składniki

 60 g pieczywa (4 małe kromeczki pieczywa razowego)
 3 ugotowane na twardo jajka
 2 łyżka majonezu lekkiego Winiary
 50 g pieczarek (same kapelusze)
 35 g chorizo picante
 sól, pieprz, zielona cebulka, natka pietruszki, sezam

Sposób przygotowania

1

Pieczarki i chorizo podsmażyłam - z chorizo wytopiło się sporo pysznego tłuszczyku.

2

3

Ugotowane na twardo jajka posiekałam, dodałam majonez, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.

4

5

Na kromki wyłożyłam po sporej łyżce pasty jajecznej.

6

Na to pieczarki, chorizo, skropiłam resztą tłuszczu wytopionego z chorizo.

7

Posypałam natka pietruszki, sezamem jasnym i czarnym i gotowe:-)

8

9

10

11

Kanapki z pastą jajeczną, pieczarką i chorizo
(Visited 489 times, 10 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *