Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Smaczny, lekki i niskokaloryczny posiłek na lato. Sezon kurkowy w pełni, trzeba korzystać-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 322
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 7.2g12%
Węglowodany 56g19%
Białko 11.6g24%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy perłowej
 50 g ugotowanego i obranego bobu
 120 g ugotowanej fasolki szparagowej
 120 g kurek
 20 g suszonych pomidorów z oleju
 sól, pieprz, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Fasolkę obgotowałam w osolonej wodzie i przesmażyłam z suszonymi pomidorami z oleju (pokroiłam je w paseczki).

2

Na tej samej patelni przesmażyłam następnie kurki z odrobiną soli (uprzednio oczyściłam je tylko pędzelkiem).

3

Bób ugotowałam w osolonej wodzie, obrałam. Wymieszałam następnie z uprzednio ugotowana kaszą perłową. Kaszę gotuję w proporcji 1 kaszy : 2 wody (zalewam zimną, i gotuję do wchłonięcia całej wody, nie mieszając, solę na samym początku).

4

Całość oprószyłam pieprzem i posypałam zieloną cebulką.

5

6

7

8

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy perłowej
 50 g ugotowanego i obranego bobu
 120 g ugotowanej fasolki szparagowej
 120 g kurek
 20 g suszonych pomidorów z oleju
 sól, pieprz, ulubiona zielenina

Sposób przygotowania

1

Fasolkę obgotowałam w osolonej wodzie i przesmażyłam z suszonymi pomidorami z oleju (pokroiłam je w paseczki).

2

Na tej samej patelni przesmażyłam następnie kurki z odrobiną soli (uprzednio oczyściłam je tylko pędzelkiem).

3

Bób ugotowałam w osolonej wodzie, obrałam. Wymieszałam następnie z uprzednio ugotowana kaszą perłową. Kaszę gotuję w proporcji 1 kaszy : 2 wody (zalewam zimną, i gotuję do wchłonięcia całej wody, nie mieszając, solę na samym początku).

4

Całość oprószyłam pieprzem i posypałam zieloną cebulką.

5

6

7

8

Kasza perłowa z bobem, kurki z patelni i fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
(Visited 239 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *