Bardzo lubię śniadania na ciepło, kiedy tylko czas mi na to pozwala, przygotowuję takie sycące, zdrowe i smaczne posiłki na początek dnia. Polecam nie tylko dla wegetarian:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 498
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 38.3g59%
- Węglowodany 25.5g9%
- Białko 16.7g34%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurku oczyściłam, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie masła, zdjęłam z patelni.
Na tej samej patelni usmażyłam pora pokrojonego w talarki i paprykę "red banana" również w talarkach.
Na koniec, na tej samej patelni, usmażyłam jajka.
Awokado pokroiłam w grubą kostkę, dołożyłam pozostałe składniki.
Całość posypałam sezamem i zieloną cebulką, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurku oczyściłam, posoliłam i przesmażyłam na odrobinie masła, zdjęłam z patelni.
Na tej samej patelni usmażyłam pora pokrojonego w talarki i paprykę "red banana" również w talarkach.
Na koniec, na tej samej patelni, usmażyłam jajka.
Awokado pokroiłam w grubą kostkę, dołożyłam pozostałe składniki.
Całość posypałam sezamem i zieloną cebulką, oprószyłam świeżo zmielonym pieprzem.