Sezonowe warzywa są super, bo .... są sezonowe:-) co prawda większość można mrozić ale te świeże, prosto z krzaczka czy z grządki są najpyszniejsze. Polecam gorąco zrobić sobie przyjemność i połączyć sezonowe smaki z krewetkami. Palce lizać, kalorii mało a najecie się do syta.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii379
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.9g17%
- Węglowodany 29.3g11%
- Białko 38.5g77%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię, paprykę pokroić w kostkę.
Czosnek pokroić w plasterki i wraz z warzywami krótko podprażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej) lub innej z powłoką non-stick. Dodać pomidory pokrojone w kostkę...
... następnie dodać szparagi (ja wykorzystałam brzydkie końcówki szparagów z poprzedniego dnia), doprawić solą...
... i dodać ugotowany i obrany bób.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i przesmażyłam krótko na oliwie z odrobiną chilli i przyprawy toskańskiej (mieszanka: pomidory suszone, czosnek, bazylia).
Wymieszałam wszystko, dorzuciłam cieniutkie talarki cebuli dymki, świeżą kolendrę i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię, paprykę pokroić w kostkę.
Czosnek pokroić w plasterki i wraz z warzywami krótko podprażyć na suchej patelni granitowej (najlepiej) lub innej z powłoką non-stick. Dodać pomidory pokrojone w kostkę...
... następnie dodać szparagi (ja wykorzystałam brzydkie końcówki szparagów z poprzedniego dnia), doprawić solą...
... i dodać ugotowany i obrany bób.
Krewetki rozmroziłam, oczyściłam i przesmażyłam krótko na oliwie z odrobiną chilli i przyprawy toskańskiej (mieszanka: pomidory suszone, czosnek, bazylia).
Wymieszałam wszystko, dorzuciłam cieniutkie talarki cebuli dymki, świeżą kolendrę i gotowe.