Pyszna sałatka na ciepło z kilku popularnych i ogólnodostępnych świeżych warzyw, do tego ser solankowy np. feta i można się dobrze, zdrowo najeść bez uczucia ciężkości na żołądku.
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii438
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.9g29%
- Węglowodany 45.7g17%
- Białko 17.5g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroiłam w paski i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy...
... dodałam cukinię pokrojoną w grubą kostkę, cebulę w piórka i czosnek w grubych plastrach.
Na koniec łyżka ziół prowansalskich i odrobina soli. Krótka obróbka warzyw podlanych odrobiną wody i dodajemy ostatni składnik...
... ser. Pokrojony w grubą kostkę, wymieszany z warzywami, które od razu lądują na talerzu.
Posypujemy świeżą kolendrą i jemy póki ciepłe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Paprykę pokroiłam w paski i krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy...
... dodałam cukinię pokrojoną w grubą kostkę, cebulę w piórka i czosnek w grubych plastrach.
Na koniec łyżka ziół prowansalskich i odrobina soli. Krótka obróbka warzyw podlanych odrobiną wody i dodajemy ostatni składnik...
... ser. Pokrojony w grubą kostkę, wymieszany z warzywami, które od razu lądują na talerzu.
Posypujemy świeżą kolendrą i jemy póki ciepłe:-)