Makaron z krewetkami tym razem w stylu inspirowanym kuchnia japońską. Znakomita propozycja do zrobienia w 15 minut. Duża porcja pełnowartościowego białka, ciekawy, głęboki smak. Danie wyjątkowo udane:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
 - Ilość kalorii508
 - % dziennego zapotrzebowania
 - Tłuszcze 12.7g17%
 - Węglowodany 61.4g23%
 - Białko 38.1g77%
 
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki posiekać, odparować, podlać sosem sojowym...

...wysmażyć do suchości.

Pora pokrojonego w plasterki podsmażyć krótko, zdjąć z patelni.

Na patelnie wyłożyć pędy bambusa, podlać sosem teryaki i odparować.

Makaron do ramenu ugotować wg przepisu (bardzo krótka operacja)


Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków i krótko podsmażyć na tej samej patelni, w której robiliśmy pędy bambusa w teryaki. Można doprawić chilli.

Złożone danie wygląda apetycznie:-)

Na koniec skropić olejem sezamowym, który bardzo ładnie się komponuje w tej potrawie.

Do wykończenia sezam jasny i czarny...

... i gotowe:-)


Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki posiekać, odparować, podlać sosem sojowym...

...wysmażyć do suchości.

Pora pokrojonego w plasterki podsmażyć krótko, zdjąć z patelni.

Na patelnie wyłożyć pędy bambusa, podlać sosem teryaki i odparować.

Makaron do ramenu ugotować wg przepisu (bardzo krótka operacja)


Krewetki rozmrozić, oczyścić z pancerzyków i krótko podsmażyć na tej samej patelni, w której robiliśmy pędy bambusa w teryaki. Można doprawić chilli.

Złożone danie wygląda apetycznie:-)

Na koniec skropić olejem sezamowym, który bardzo ładnie się komponuje w tej potrawie.

Do wykończenia sezam jasny i czarny...

... i gotowe:-)


																												
																													
					