Bardzo lubię bawić się kolorami w kuchni. Mając do dyspozycji dużo "zielonego" stworzyłam lekki, wegański posiłek z makaronem. Obłęd i petarda!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 474
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 27.6g43%
- Węglowodany 49g17%
- Białko 5.4g11%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora i awokado pokroić na talarki, pistacje posiekać z grubsza.
Na łyżeczce oliwy podprażyć pora.
Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz. Obok pora, awokado....
Makaron posypać pistacjami - będą fajnie chrupały.
Całość skropić oliwą truflową...
Posypać jasnym sezamem...
... i szczypiorkiem.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora i awokado pokroić na talarki, pistacje posiekać z grubsza.
Na łyżeczce oliwy podprażyć pora.
Makaron ugotować al dente, wyłożyć na talerz. Obok pora, awokado....
Makaron posypać pistacjami - będą fajnie chrupały.
Całość skropić oliwą truflową...
Posypać jasnym sezamem...
... i szczypiorkiem.