Kiedy pojawiają się w sprzedaży figi, warto je kupować, bo dodają potrawom zupełnie innego wymiaru. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów, wytrawnych przekąsek... A jak lubicie połączenie sera z konfiturą to polecam taką właśnie kanapkę na ciepło: provolone i figa:-)
Wartości odżywcze
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 489
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.8g36%
- Węglowodany 57.7g20%
- Białko 15.6g32%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (55 g)
35 g sera Provolone
150 g świeżych fig (3 sztuki)
5 g masła
10 g miodu (u mnie rzepakowy)
10 g nerkowców
Sposób przygotowania
1
2
3
4
5
6
7
8
Składniki
1 kromka pieczywa pełnoziarnistego (55 g)
35 g sera Provolone
150 g świeżych fig (3 sztuki)
5 g masła
10 g miodu (u mnie rzepakowy)
10 g nerkowców
Sposób przygotowania
1
2
3
4
5
6
7
8
(Visited 714 times, 1 visits today)