Szybkie, sycące i fit danie z "wczorajszej" kaszy. Do tego kiełbaska, brukselka i jajko i mamy pełnowartościowy posiłek w 15 minut. Dla zabieganych, dla aktywnych, dla tych na redukcji:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 406
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.7g34%
- Węglowodany 29.6g10%
- Białko 26.4g53%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę przesmażyłam na patelni granitowej, bez dodatku tłuszczu.
Brukselkę ugotowałam al dente. Zawsze postępuję w ten sam sposób, trzykrotnie zalewam brukselkę świeżą wodą, solę i zagotowuję, odlewam wodę, nalewam świeżą i tak trzy razy. Dzięki temu brukselka nie jest gorzka, i nie powoduje wzdęć.
Na patelnię z przesmażoną kiełbasą wsypałam ugotowana kaszę gryczaną, ułożyłam brukselkę, a po środku wbiłam jajko.
Przykryłam, zmniejszyłam ogień i poczekałam aż białko się zetnie.
Na końcu doprawiłam pieprzem i posypałam zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę przesmażyłam na patelni granitowej, bez dodatku tłuszczu.
Brukselkę ugotowałam al dente. Zawsze postępuję w ten sam sposób, trzykrotnie zalewam brukselkę świeżą wodą, solę i zagotowuję, odlewam wodę, nalewam świeżą i tak trzy razy. Dzięki temu brukselka nie jest gorzka, i nie powoduje wzdęć.
Na patelnię z przesmażoną kiełbasą wsypałam ugotowana kaszę gryczaną, ułożyłam brukselkę, a po środku wbiłam jajko.
Przykryłam, zmniejszyłam ogień i poczekałam aż białko się zetnie.
Na końcu doprawiłam pieprzem i posypałam zieleniną.