Lekka, szybka do przygotowania zupa. Banalna jarzynowa ale z kurkami zyskuje zupełnie inny wymiar.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 306
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11.1g18%
- Węglowodany 47.5g16%
- Białko 5g10%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa pokroić wedle uznania (u mnie w kostkę), podprażyć na odrobinie oliwy.
Zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, gotować ok. 15 minut.
Kurki przesmażyć na pozostałej ilości oliwy....
... wrzucić do zupy.
Przelać na talerz, posypać ulubioną zieleniną (u mnie natka pietruszki).
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa pokroić wedle uznania (u mnie w kostkę), podprażyć na odrobinie oliwy.
Zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, gotować ok. 15 minut.
Kurki przesmażyć na pozostałej ilości oliwy....
... wrzucić do zupy.
Przelać na talerz, posypać ulubioną zieleniną (u mnie natka pietruszki).