Zupa jarzynowa z kurkami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekka, szybka do przygotowania zupa. Banalna jarzynowa ale z kurkami zyskuje zupełnie inny wymiar.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 306
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.1g18%
Węglowodany 47.5g16%
Białko 5g10%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g ziemniaka (2 mniejsze)
 75 g marchewki (1 młoda)
 25 g pietruszki (1/2)
 25 g selera
 100 g kurek
 10 g oliwy
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić wedle uznania (u mnie w kostkę), podprażyć na odrobinie oliwy.

2

Zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, gotować ok. 15 minut.

3

Kurki przesmażyć na pozostałej ilości oliwy....

4

... wrzucić do zupy.

5

Przelać na talerz, posypać ulubioną zieleniną (u mnie natka pietruszki).

6

Składniki

 150 g ziemniaka (2 mniejsze)
 75 g marchewki (1 młoda)
 25 g pietruszki (1/2)
 25 g selera
 100 g kurek
 10 g oliwy
 sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Warzywa pokroić wedle uznania (u mnie w kostkę), podprażyć na odrobinie oliwy.

2

Zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, gotować ok. 15 minut.

3

Kurki przesmażyć na pozostałej ilości oliwy....

4

... wrzucić do zupy.

5

Przelać na talerz, posypać ulubioną zieleniną (u mnie natka pietruszki).

6

Zupa jarzynowa z kurkami
(Visited 454 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *