Podrzucam pomysł na wykorzystanie resztek obranego bobu. Jak poleży w lodówce to już nie jest na tyle smaczny, żeby się nim zajadać na zimno, ale jako baza sosu - pychota:-) Do tego krewetki w masełku chilli i mamy niebanalne połączenie smaków na jednym talerzu:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
 - Ilość kalorii409
 - % dziennego zapotrzebowania
 - Tłuszcze 9.7g13%
 - Węglowodany 51.6g19%
 - Białko 28.4g57%
 
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Bób (najlepszy takie z poprzednich dni) przesmażyć krótko z czosnkiem na suchej patelni granitowej (najlepiej).

Podlać wodą, i chwile poddusić.

Następnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

Połączyć z ugotowanym al dente makaronem.

Masło rozgrzać na patelni, dodać szczyptę płatków chilli.

Krewetki, rozmrożone i obrane z pancerzyków, przesmażyć króciutko ma maśle z chilli

Krewetki wyłożyć na makaron z sosem z bobu, posypać zieleniną.


Składniki
Sposób przygotowania
Bób (najlepszy takie z poprzednich dni) przesmażyć krótko z czosnkiem na suchej patelni granitowej (najlepiej).

Podlać wodą, i chwile poddusić.

Następnie zmiksować, doprawić solą i pieprzem.

Połączyć z ugotowanym al dente makaronem.

Masło rozgrzać na patelni, dodać szczyptę płatków chilli.

Krewetki, rozmrożone i obrane z pancerzyków, przesmażyć króciutko ma maśle z chilli

Krewetki wyłożyć na makaron z sosem z bobu, posypać zieleniną.


																												
																													
					