Makaron chiński gotuje się krócej niż makarony włoskie, więc jak macie rozmrożone krewetki, to przygotowanie tego dania trwa kilka chwil. Rzadko spędzam w kuchni więcej niż 30 minut, a ten makaron robi się w 5 minut! I takie gotowanie to ja rozumiem:-) Co dla mnie ważne: porcja białka w tym posiłku to aż 32 g!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 416
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.6g9%
- Węglowodany 59.8g20%
- Białko 32g64%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba uprzednio rozmrozić i obrać z pancerzyków.
Na maśle zeszklić czosnek posiekany w plasterki
Dodać pomidora pokrojonego w większą kostkę, doprawić solą, pieprzem (lepszy biały)...
... i świeże zioła. Na dużym ogniu zredukować nadmiar płynu
Na wierzchu poukładać krewetki, zmniejszyć ogień, przykryć i dać krewetkom 2-3 minutki, żeby tylko zrobiły się "mleczne" a nie szkliste
Połączyć z ugotowanym makaronem chińskim i gotowe.
Uwaga: makaron chiński gotuje się bardzo krótko - nie przeciągnijcie go!
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki trzeba uprzednio rozmrozić i obrać z pancerzyków.
Na maśle zeszklić czosnek posiekany w plasterki
Dodać pomidora pokrojonego w większą kostkę, doprawić solą, pieprzem (lepszy biały)...
... i świeże zioła. Na dużym ogniu zredukować nadmiar płynu
Na wierzchu poukładać krewetki, zmniejszyć ogień, przykryć i dać krewetkom 2-3 minutki, żeby tylko zrobiły się "mleczne" a nie szkliste
Połączyć z ugotowanym makaronem chińskim i gotowe.
Uwaga: makaron chiński gotuje się bardzo krótko - nie przeciągnijcie go!