Przepyszne, lekkie, letnie i sycące danie. Same zdrowe składniki, dobre tłuszcze, dużo składników mineralnych a dodatkowo przygotowanie trwa tyle, co czas gotowania makaronu:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 294
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.1g13%
- Węglowodany 46.5g16%
- Białko 5.8g12%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente, awokado rozdrobnić widelcem a reszta składników może być z poprzedniego dnia.
Wszystko wymieszać, awokado przyjemnie oklei makaron, szparagi pokroić na mniejsze kawałki.
Doprawić sola, pieprzem, posypać zieleniną (u mnie szczypiorek), można skropić oliwą i posypać serem ale ja pominęłam te składniki, bo tego dnia już miałam tłuszczu aż za dużo w diecie:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente, awokado rozdrobnić widelcem a reszta składników może być z poprzedniego dnia.
Wszystko wymieszać, awokado przyjemnie oklei makaron, szparagi pokroić na mniejsze kawałki.
Doprawić sola, pieprzem, posypać zieleniną (u mnie szczypiorek), można skropić oliwą i posypać serem ale ja pominęłam te składniki, bo tego dnia już miałam tłuszczu aż za dużo w diecie:-)