Takie śniadanie zadowoli każdego kto lubi pojeść ale nie chce dostarczyć sobie za dużo kalorii. To jest bardzo sycące, mocno proteinowe danie. Jest moje ukochane jajo i dużo zdrowych składników.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 451
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 30.5g47%
- Węglowodany 11.9g4%
- Białko 31.8g64%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w talarki, zeszklić na maśle.
Dodać szpinak baby, sól, pieprz, gałkę muszkatołową.
Szparagi obgotować w osolonej wodzie.
Papryczkę podprażyć na odrobinie oleju sezamowego.
Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju sezamowego, sosie sojowym i sezamie.
Jajka usmażyć jak lubimy (bardziej ścięte albo mniej, całkiem rozbełtane albo w kawałkach...)
I składamy wszystko na talerzu w jedno, pyszne danie.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek pokroić w talarki, zeszklić na maśle.
Dodać szpinak baby, sól, pieprz, gałkę muszkatołową.
Szparagi obgotować w osolonej wodzie.
Papryczkę podprażyć na odrobinie oleju sezamowego.
Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju sezamowego, sosie sojowym i sezamie.
Jajka usmażyć jak lubimy (bardziej ścięte albo mniej, całkiem rozbełtane albo w kawałkach...)
I składamy wszystko na talerzu w jedno, pyszne danie.