Robiąc sos do makaronu warto zrobić go od razu więcej i poporcjować. Ten wegański jest świetną bazą do pysznych dań z makaronem. Można go połączyć z kurczakiem, tuńczykiem, owocami morza.... Polecam każdą wersję. Ta z tuńczykiem jest chyba najszybsza:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 327
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 3.6g6%
- Węglowodany 42.8g15%
- Białko 29.5g59%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Zagrzać sos wegański - przepis jest tutaj w dziale "Pasty, sosy, smarowidła": https://aniagotujefit.pl/przepisy -weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ - i tuńczyka z puszki w sosie własnym.
Ugotować makaron al dente i połączyć z sosem.
Składniki
Sposób przygotowania
Zagrzać sos wegański - przepis jest tutaj w dziale "Pasty, sosy, smarowidła": https://aniagotujefit.pl/przepisy -weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ - i tuńczyka z puszki w sosie własnym.
Ugotować makaron al dente i połączyć z sosem.