Jeżeli udało Wam się kupić rzodkiewkę z pięknymi, świeżymi liśćmi - nie wyrzucajcie ich! pesto z liści rzodkiewki jest pyszne:-)
Wielkość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 377
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 17.5g27%
- Węglowodany 38.7g13%
- Białko 10.2g21%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kluczowe w pesto jest kupienie rzodkiewki z naprawdę ładnymi i świeżymi listkami.
Wszystkie składniki (poza makaronem) zblendujcie na gładki krem.
Jak lubicie rzadsze - dolejcie więcej oleju.
Do makaronu dodajcie czubatą łyżkę pesto (ok 20 g - z przepisu wyjdzie wam o wiele więcej, bo mały słoiczek pesto, ok 250 g), posypcie łyżką parmezanu l(taka czubata to ok 20 g) ub płatkami drożdżowymi (wersja dla wegan) i macie pyszny posiłek:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Kluczowe w pesto jest kupienie rzodkiewki z naprawdę ładnymi i świeżymi listkami.
Wszystkie składniki (poza makaronem) zblendujcie na gładki krem.
Jak lubicie rzadsze - dolejcie więcej oleju.
Do makaronu dodajcie czubatą łyżkę pesto (ok 20 g - z przepisu wyjdzie wam o wiele więcej, bo mały słoiczek pesto, ok 250 g), posypcie łyżką parmezanu l(taka czubata to ok 20 g) ub płatkami drożdżowymi (wersja dla wegan) i macie pyszny posiłek:-)