Ilość przepisów: 133
Pełnoziarniste fussili z pieczoną papryką i parmezanemPasta tricolore - super smaczne, lekkie, banalnie proste i smaczne danie z makaronem w roli głównej i kolorami odpowiadającymi barwom flagi Włoch. Stąd pierwsze skojarzenie: pasta tricolore:-)Sałatka tabulska (z kuskusem)Moja propozycja na sałatkę "tabbouleh" jest z kuskusem, bo robi się znacznie szybciej, a smakiem nie odbiega od oryginału. Lekka, świeża, dużo błonnika, wyrazisty smak arabskiej kuchni, pycha:-)Spring Rollsy z krewetkami, awokado, ryżem, sałatą rzymską, ogórkiem i paprykąSo good:-) Polecam bo w gruncie rzeczy nie takie to trudne a lekkie, smaczne i efektowne. Do tego sos słodkie chilli, albo słodko-ostry, albo słodko-kwaśny... Pychota!Kanapki z jajkiem na twardo na pieczywie proteinowym, sałatka na ciepło z porem i paprykąSzybkie, sycące śniadanie na ciepło, ze sporą porcją białka. Świetna propozycja nie tylko dla wegetarian. Preferuję śniadania na ciepło więc posiłek tego typu gości u mnie dość często.Warzywa z patelni z fetą, kanapki z awokadoLekkie, zdrowe i szybkie danie. U mnie wpadło na śniadanie, ale może być również podane w porze lunchu lub na kolację.Potrawka warzywna z zielonymi pomidoramiCo można zrobić z zielonych pomidorów? Można zamarynować na zimę (co uczyniłam) ale można też usmażyć. Ja przygotowałam pyszną potrawkę min. z zielonymi pomidorami. Samo dobro i jak mało kalorii:-)Faszerowana paprykaCzasem trzeba poświecić chwilę, żeby dobrze zjeść. Papryka faszerowana jako alternatywa do gołąbków - pysznie, do syta i z dużą porcją białka.Jajecznica z kurkami, warzywami i serem gruyereJajka to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Są sycące, mają mnóstwo mikroskładników no i można je przygotować na wiele sposobów. Jajecznica też nie musi być nudna. Moja propozycja sezonowa to jajecznica z kurkami, garść warzyw i pysznym, aromatyczny gruyere. Całość ma mnóstwo białka, i dobrą porcję kalorii, w sam raz na początek aktywnego dnia:-)Klopsiki z Ikea w warzywachKlopsiki z Ikea można kupić zamrożone. Są wołowe, drobiowe, roślinne, wegańskie i były kiedyś rybne (najlepsze!) ale od dłuższego czasu są niedostępne. Lubię mieć je w swojej zamrażarce, bo jak już naprawdę nie mam nic w lodówce, a potrzebuję mięcha, to są idealne. Połączyłam je z warzywami i resztkami hiszpańskich wędlin- całość wyszła białkowo-tłuszczowo czyli tak jak chciałam, a przy tym pysznie i do syta.
(Visited 498 474 times, 1 605 visits today)