Jeżeli roboliście już naleśniki z przepisu „naleśniki fit z serem, wysokobiałkowe” i zostały Wam 2 sztuki, to na śniadanie polecam taki właśnie zestaw: naleśniki z jajecznicą i szparagi! Palce lizać:-)
Archives Recipes
Recipes
Sałatka z kurczakiem, mozarellą, pomidorkami i szparagami
Ta sałatka ma bardzo dużo białka, sporo witamin z warzyw i zdrowy tłuszcz. Moim zdaniem jest pyszna i wchodzi idealnie, zwłaszcza po treningu:-)
Makaron pełnoziarnisty penne, filet z kurczaka z puszki, warzywa z patelni
Bardzo szybkie i bardzo smaczne danie. Kurczak z puszki w sosie własnym to moje ostatnie odkrycie, świetnie smakuje i ma dużo białka a na diecie redukcyjnej jest to wskazane (na masie tym bardziej).
Naleśniki fit z serem, wysokobiałkowe
Zrobiłam coś super! Generalnie naleśniki są raczej dość kaloryczne ale te są wyjątkowo fit i w dodatku upakowane białkiem:-) W sam raz po treningu! Smakują i na ciepło i na zimno, polecam bo jest to moje odkrycie tego tygodnia:-)
Czarny linguine z krewetkam i i pomidorkami koktajlowymi
Makaron jest dobry zawsze i niemalże z wszystkim. Ten przepis to tylko 4 składniki, do zrobienia w 15 minut. Radość dla kubków smakowych i dla oczu:-)
Jajecznica ze szpinakiem, kuskus i groszek
Szybkie, smaczne danie na każdą porę dnia.
Pieczywo wysokobiałkowe ze skyrem
Polecam bardzo smaczny, łatwy do zrobienia wypiek. Jest niskokaloryczny, wysokobiałkowy i ma sporo błonnika. Chlebek jest wilgotny, świetnie smakuje z twarożkiem a nawet solo:-)
Śniadanie z jajkiem w koszulce i szparagami
Pojawiły się szparagi, najlepiej smakują z jajkiem. Trudno coś więcej napisać w tym temacie, bo to zestawienier gościło u mnie juz kilka razy. Polecam:-)
Keks proteinowo – błonnikowy
Ten wypiek powstał spontanicznie, bo miałam ochotę szybko zjeść kawałek ciasta. Ale że znowu jestem na redukcji, i ostro pilnuję „michy”, warunki były dwa: miało być dużo białka w jak najmniejszej porcji kalorii no i miało być szybko. Wyszło super, polecam serdecznie wypróbować przepis. Poza porządną porcją protein ma sporo błonnika, a ponoć w diecie przeciętnego europejczyka jest go o wiele za mało.
Sałatka z pieczonymi warzywami korzennymi, z sosem miodowo-cytrynowym
Bardzo lubię warzywa korzenne, najchętniej upieczone, bo są intensywne w smaku, można zrobić od razu więcej i łączyć je w różnych posiłkach z kaszami, mięsem, rybą albo robić sałatki. Jak np. taka z sosem miodowo-cytrynowym, który wybitnie – moim zdaniem – gra z takimi warzywami. Do tego garść świeżej sałaty, orzechy… znakomity, lekki posiłek w sezonie jesienno-zimowym.
Sałatka nicejska – wersja z olejem sezamowym i borówkami
Polecam tę sałatkę jako pyszny, pełnowartościowy posiłek. Duża porcja białka, mnóstwo „zielonego” i wyborny aromat oleju sezamowego – pokochacie ją:-)
Krewetki, czarny ryż i sałatka z pora na ciepło
Lekko, smacznie i ładnie. Ryż czarny – uwielbiam, krewetki – również.m A por to taki mój „dyżurny” dodatek warzywny – niedrogi, smaczny i szybko się robi. Bardzo udane, dobrze zbilansowane danie:-)